Wat hebben we met jouw mening gedaan?

Het laatste nieuws

Ouder nieuws (maar ook leuk!)

NetPanel bestaat 20 jaar!

NetPanel is stukje bij beetje uitgegroeid tot het huidige succes. De afgelopen 20 jaar hebben we interessante, spraakmakende en hilarische onderzoeken onder NetPanel uitgevoerd.

Al jarenlang bevragen we jullie over het gebruik van internet en publiceren we onze What’s Happening Online-resultaten. We hebben jullie gevraagd naar jullie ervaring met vreemdgaan, met boodschappen doen, met radio-luisteren, met bloemen en noem maar op. We hebben enorm leuke reacties gehad (“Je mening geven is HEERLIJK”) en we hebben heel veel organisaties blij gemaakt met ons panel, zoals ING, House of Denim, Legal & General, Ziggo, Seniorweb en vele anderen.

In 1994 nodigde Marja Ruigrok op haar kantoor op de Nieuwe Herengracht grote klanten uit om samen haar eerste website feestelijk te openen. Natuurlijk om deze mijlpijl te vieren, maar vooral omdat de meeste klanten zelf nog geen aansluiting op internet hadden. Het was de tijd van De Digitale Stad, een tijd dat bijna alleen maar pioniers op het net zaten. Het opzetten van marktonderzoek via internet was dan ook een kwestie van pionieren – en natuurlijk van de juiste mensen kennen.

Marja Ruigrok: “Ik heb heel wat te danken aan deze ‘’juiste’’ mensen. Zo hielp Mark Dols me de wondere wereld van internet te leren kennen, programmeerden de mensen van ACSI de eerste vragenlijsten, bouwde Harold Timmer aan ons systeem en doneerde Oscar Kneppers 300 e-mailadressen van lezers van de bladen. Dat waren natuurlijk allemaal nerds”. En dat was goed te zien aan de resultaten van de eerste NetPanel-enquêtes. “Hadden we een enquête over Grolsch bier, dan kregen we vooral opmerkingen terug over de lay-out en de programmering van de vragenlijst. Terwijl we alleen wilden weten welk bier ze dronken en waarom!“

Feest!